Logo Stadhuis ongeval De verbouwing van het stadhuis zit bepaald niet mee. Opnieuw moest wethouder Ten Hagen meedelen dat flinke tegenvallers de bouw vertragen. Ook gaat de…

verbouwing veel meer kosten dan begroot is. Zo zijn er na elektronische metingen afwijkingen tussen de tekeningen en het casco geconstateerd. Installaties etc. moeten nu opnieuw worden aangepast aan de nieuwe tekeningen.

Weer een ander probleem is dat er asbest in de fundering is aangetroffen. Ook staat het stadhuis op drie oude sloten die sterk vervuild zijn en volgens speciaal protocol moeten worden afgegraven.‘Er bestaat geen gevaar voor de omgeving,’ verzekert Ten Hagen. Het ongeval in mei waarbij een bouwvakker om het leven kwam wordt gedeeltelijk gedekt door de verzekering en ook daar is mogelijk een financiële tegenvaller te verwachten. Meevaller is dat het casco constructief in orde is.

Aannemer Bam en gemeente hebben de intentie om constructief samen te werken en willen de ontstane problemen ook gezamenlijk oplossen. Verantwoordelijk wethouder Ten Hagen gaat de gemeenteraad uitleg van de ontstane situatie geven en om extra geld vragen. Hoeveel precies is niet bekend.

Foto: RPL
ID015798