Logo SDO SDO/Blijwerkt redde het zaterdag lang niet tegen Groen Geel, dat vorig jaar nog play-offs speelde voor promotie naar het hoogste niveau.

Maar nu stond de ploeg met drie punten op plek zes. Dus er leek wat te halen bij Groen Geel.

SDO startte in een andere opstelling dan gebruikelijk. In de eerste tien minuten konden de Kamerikers goed mee scoren met Groen Geel. Dit kwam doordat SDO nog met scherp schoot. Nadat de 5-5 van Bouke van Koerten werd afgekeurd kwam Groen Geel los en liep hierna snel uit naar een 9-5 voorsprong.

Jesper Oele vluchtte meteen een time-out om daardoor de flow van Groen Geel te doorbreken. Dit lukte niet en de Wormers bleven goed doorgaan. SDO kon nog zo af en toe mee scoren om zodoende het verschil niet te groot te laten worden. Er werd daardoor met een stand van 15-9 afgefloten voor de rust.

Waar in de eerste helft de Kamerikers nog aardig mee kon met scoren, lukte dit in de tweede helft helemaal niet meer. Daardoor was de tweede helft snel gespeeld en was het uiteindelijk geen wedstrijd meer. Groen Geel kon de confrontatie makkelijk uitspelen en bleef met scherp schieten. Hierdoor konden de Wormeveerders de wedstrijd afsluiten met een 34-15 monsterzege.

Foto: SDO/Blijwerkt
Hilbert van Koerten in de aanval voor SDO
51 sdo