De Woerdense wielrenster Floortje Mackaij draait al een paar jaar mee in het vrouwenwielrennen en sinds vorig jaar werkt ze keihard om haar prestaties nog verder te verbeteren.

Zo heeft ze een flink aantal top tien klasseringen in binnen– en buitenland op haar naam staan, waaronder twee keer eerste bij zowel de 9e klimomloop van Ulestraten als bij het EK Mixed Relay. Tweede werd ze in het voorjaar in de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik en derde bij Crescent Vargarda in Zweden.

Al zeven jaar rijdt ze bij Team Sunweb, waar ze nog twee jaar onder contract staat. Nu ze zelf steeds beter presteert en haar plaatsgenote Ellen van Dijk en Lucinda Brand geen deel meer uitmaken van het Sunweb-team, vindt ze dat de tijd is gekomen om het leiderschap op haar schouders te nemen en solliciteert nu naar het kopvrouwschap bij Sunweb.

Goede resultaten tellen daarvoor mee. Mackaij is vol goede moed, ze heeft veel getraind in heuvelachtig gebied, zodat ze verwacht daar ook nog beter te kunnen presteren. Ze hoopt zelfs al op de Olympische Spelen in Tokio.