Floortje Mackaij is afgelopen zondag zevende geworden bij de Omloop van het Hageland in België. In de laatste lokale ronde begon het echte vuurwerk en probeerde de Woerdense renster van Team Sunweb weg te komen. Dat mislukte omdat er geen goede samenwerking in de groep zat. De meeste ploegen wilden het op een sprint laten aankomen.

In de laatste kilometers werd het tempo opgevoerd en brak de groep. Samen met Leah Kirchmann zat Mackay in deze uitgedunde groep. Aanvankelijk leek Floortje derde te zijn, maar ze werd aangezien voor haar ploegmaat Kirchmann die de echte nummer drie werd.

Mackaij is dit weekend voor het eerste weer in competitie, nadat ze door een sleutelbeenbreuk een tijd niet heeft kunnen fietsen. Ze is goed bezig want zaterdag werd ze tiende bij de Omloop van het Nieuwsblad.

Ook Ellen van Dijk, uitkomend voor Trek-Segafredo, deed mee aan deze seizoensouverture. Ze kwam echter niet weg en besloot daarom de sprint voor te bereiden voor ploeggenote Lotta Lepistö die uiteindelijk niet wist te winnen van de Italiaanse Bastianelli. Ellen van Dijk eindigde op de zestiende plaats.

Foto: KNWU