Logo bgc Floreant boskoopNet als onlangs SC Woerden heeft BGC Floreant uit Boskoop vorige week besloten te stoppen met prestatiegericht voetbal op zondag. Maar waar Woerden besloot het seizoen af te…

maken stopte Floreant per direct. Al meer dan 40 jaar werd er op sportpark Hoogeveen zowel op zaterdag als op zondag prestatie gericht en recreatief gevoetbald. Sinds enkele jaren is er in West 2 een trend gaande waarbij steeds meer zondag-teams zich uit het prestatiegerichte voetbal terugtrekken.  

Floreant was nog één van de weinige clubs in de regio`s waar op beide dagen nog wel prestatiegericht werd gevoetbald. Helaas is hier in Boskoop een einde aan komen. Nadat eerder vorige week hoofdtrainer Henry Egberts per direct zijn functie had neergelegd achtte het bestuur dat het voor het voortbestaan van de club beter was om per direct Floreant-zondag terug te trekken uit de competitie.

Voor de stand in de competitie waar ook het Woerdense VEP in uitkomt heeft dit uiteraard gevolgen. De resultaten behaald tegen Floreant tellen niet meer mee. ASW uit Waddinxveen dat één keer verloren had van Floreant staat na zondag fier bovenaan met 30 punten uit 13 wedstrijden. VEP dat één keer gewonnen had volgt op zes punten.