De Stichting Fotografie Tegen Armoede hoopt dit jaar vijftigduizend euro op te halen met de jaarlijkse inzamelingsactie voor de allerarmsten. De Woerdense vakfotograaf Dies Groot richtte in 2001 deze stichting op.

Door middel van fotoactiviteiten en giften helpt hij bestaande succesvolle hulpprojecten voor de allerarmsten. Belangrijkste voorwaarde is dat het kleinschalige projecten zijn waar nul procent aan de strijkstok blijft hangen met honderd procent besteding. De eerste jaren was dat een school opleidingsproject voor de vuilnisbeltkinderen van Guatemala-City, de volgende jaren een bloementeeltproject in Srebrenica (voor elke traan een bloem) en vanaf 2012 steunt hij een huizenbouw en onderhoudsproject in Roemenië voor de allerarmsten.

De inzamelingsactie eindigt op 31 december om twaalf uur ‘s nachts. Eén dag voor kerst was de tussenstand bijna veertigduizend euro. Wie ook graag wil meehelpen de halve ton te halen leest zijn uitgebreide verhaal en bezoekt de website van zijn stichting.

Foto: PR