Logo Rob Severs Rob Severs is zijn internationale autosportseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de openingsmanche van de GT4 Central European Cup pakte de autocoureur…

uit Woerden zijn eerste podium. In een knotsgekke wedstrijd op het Tsjechische circuit van Most eindigde Severs met zijn teamgenoot Jörg Viebahn op een fraaie derde plaats.

Na een afwezigheid van een jaar is Severs weer helemaal terug in de Europese GT4-racerij. Tijdens de eerste manche toonde Viebahn aan dat hij een uitstekend teamgenoot is. Vlak na de start stuurde hij de Porsche Cayman naar de kop. Maar dat was nog niet alles, aangezien er in de slotfase veel gebeurde.

Zo werd Severs door Romy Dall Antonio bruut van de baan getikt. Omdat er op de baan nog meer gebeurde, vlagde de wedstrijdleiding de wedstrijd voortijdig af en werd het duo als derde geklasseerd. Goed voor het eerste podium van het seizoen.

Tijdens de tweede heat, zondagmiddag, nam Severs de start voor zijn rekening. Binnen een ronde had hij zich opgewerkt van plek 12 naar 7. ‘Later werden de banden erg warm, waardoor aanvallen in het vervolg erg lastig werd’, aldus Severs, die uiteindelijk met Viebahn als vijfde werd afgevlagd.

Foto’s: PR