Logo Wielrennen De nieuwe versie van de Ronde van Woerden was zo succesvol dat er in 2018 een vervolg komt. Bij de nieuwelingen (jongens van 15-16 jaar) was de eindsprint voor…

Enzo Leijnse uit Amstelveen die tevens de leidersprijs won. In de wedstrijd voor amateurs en junioren ontstond na enkele ronden een kopgroep van vier waaronder de in Woerden opgegroeide Rik Nederlof.

Met nog enkele ronden te rijden ontsnapte Utrechter Frank Visser uit een kopgroep van tien renners. Op de streep was zijn voorsprong maar liefst 24 seconden geworden. De sprint om de tweede plaats werd gewonnen door Jasper Verkuijl uit Baarn. Plaatsen drie, vier en vijf waren resp. voor Ferry de Ruiter uit Putten, Utrechter Luuk Schuurmans en Rik Nederlof.

WTC Woerden was met een flink aantal renners vertegenwoordigd. De beste was Marc Scholman (13de), maar de meest opvallende was Bart Nap, omdat hij een groot deel van de wedstrijd in de kopgroep zat. Bij de wedstrijden voor de jeugdrenners van WTC Woerden werden Pelle Bouwman, Esmee de Rijk en Marick Buteijn winnaars in hun leeftijdscategorie.

Foto’s: Anno Visser