Logo Polsstokverspringen1Afgelopen woensdag werd in het Friese It Heidenskip gestart met de Pollepleats Nationale Competitie. Dat zijn vier wedstrijden in twee weken aan het einde van het seizoen en komen de…

leeftijdscategorie├źn jongens/meisjes/junioren/dames en senioren aan bod. Alleen de sprongen in de voorronde tellen mee voor het klassement over vier wedstrijden, waarvan het slechtste resultaat mag worden weggestreept.

Bij de Senioren was Bart Helmholt, de kersverse Nederlands kampioen, Nard Brandsma uit It Heidenskip en Jaco de Groot uit Woerden te ver af. 

Bij de Dames was er (alweer) een afgetekende overwinning voor de Harmelense Dymphie van Rooijen, die meer dan een halve meter verder sprong dan Wendy Helmes uit IJsselstein. 

Bij de Junioren kon alleen Ricardo Faaij uit Haastrecht met een tweede plek zich in de kijker springen en werd Paul van Meijeren uit Zegveld zesde.

Benschopper Reinier Overbeek moest bij de Jongens de hoogste plaats gunnen aan Hessel Haanstra uit Workum. Bas van Leeuwen uit Woerden werd zevende.

In de categorie Meisjes tenslotte deelden de Benschopse Fabi├źnne Overbeek met een eerste plaats en Demi Groothedde uit Jaarveld met de tweede stek de lakens uit.