Logo Frisbee Woerden Woerden heeft sinds een jaar een officiĆ«le frisbee-vereniging. Dat is afgelopen zondag gevierd door de landelijke competitie van deze dynamische teamsport naar…

Woerden te halen. Het terrein van korfbalvereniging Reflex was het strijdtoneel, waarin vijf teams het tegen elkaar opnamen voor promotie naar de 7e divisie.

In vier spannende wedstrijden probeerde FrisBEE Woerden een plek veilig te stellen in de hogere divisie. De dag begon goed met een 7-5 overwinning op het Amsterdamse NUTS. In de tweede wedstrijd werd duidelijk dat je op je verjaardag niet altijd alles krijgt wat je wilt.

Swamp Dragon uit Den Bosch versloeg de thuisclub met 7-9. Tegen WAF uit Wageningen werd een 7-6 overwinning behaald. De laatste wedstrijd, en tevens de strijd om de tweede plaats in de poule, was tegen MUG uit Haarlem. Ondanks de vermoeidheid gingen beide partijen tot het uiterste en was de wedstrijd bijzonder spannend, eindigend in een gelijkspel. Het laatste punt ging in dit geval naar MUG toe, waardoor FrisBEE Woerden alsnog op een mooie derde plek in de poule is geƫindigd. Swamp Dragon won alle wedstrijden en promoveert.

Foto’s: Henk Wit