Logo OudewaterBergambacht was afgelopen weekend de tegenstander van FC Oudewater in de bekercompetitie. Al in de eerste minuut werd een waarschuwing afgegeven door Wouter van Sprundel…

zijn inzet kon ternauwernood door doelman Pons over de lat worden getild. Na een minuutje of tien spelen moest de Oudewaterse verdediger Roy de Jong, na een ongelukkige botsing behoorlijk geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger werd Mike Rijsbergen. Kort hierna kwam de 1-0 op het denkbeeldige scorebord. Uit een hoekschop kopte Wouter van Sprundel de bal netjes tegen de touwen. De Oudewaterse goalie werkte even later een schot van Bergambacht uit zijn domein. Dat was overigens zo’n beetje de enige poging van de bezoekers, verder was het doorgaans eenrichtingverkeer naar het doel van de Bergambachters. Na een klein kwartiertje tekende Tim Goes voor de 2-0.

Energiek werd de tweede helft gestart en na ongeveer drie pogingen kort achter elkaar deed uiteindelijk Venhof zijn naam als topschutter eer aan met 3-0. Oudewater deed er nog een schepje bovenop en Mike Rijsbergen zorgde vlak voor het einde voor de 4-0.