Het ontbreken van kwaliteit als het gaat om scorende spitsen wreekte zich hevig bij de wedstrijd Oudewater-Veenendaal. Voor de rust waren er kansen genoeg voor de Veenendalers, maar gescoord werd er niet.

Deel twee van de wedstrijd begon met een scrimmage voor het doel van Veenendaal en het was een wonder dat de bal er niet inging.

Ook een fabuleuze redding van de Veenendaalse doelman op een inzet van Van Sprundel voorkwam een Oudewaterse voorsprong, uit de hierop volgende hoekschop kopte Anbergen rakelings naast. Als een duiveltje uit een doosje verscheen Rick van de Steeg voor het Oudewaterse doel en de 0-1 was een feit. De aftrap hierna was nog maar net genomen of de stand werd met een kopbal door Bob Appels alweer gelijk.

Een zware botsing tussen De Ruyter en Sluijs deed iedereen verstijven, gelukkig konden beiden verder spelen. In de 86ste minuut kopte Veenendaler Van Asselt eenvoudig de 1-2 binnen, een minuut later scoorde een clubgenoot de 1-3. Op basis van het vertoonde spel zeker een geflatteerde uitslag.