Logo OudewaterTe veel fysiek geweld van de kant van Lopik en een falende scheidsrechter waren er de oorzaak van de wedstrijd Lopik-Oudewater uiteindelijk een matige wedstrijd werd. Al in de…

tweede minuut moest de Lopikse doelman ingrijpen om een snelle achterstand te voorkomen. Was het eerst de paal die een doelpunt voorkwam, daarna was de keeper van Lopik een ware sta-in-de-weg. Een handsbal binnen het 16m. gebied werd door de scheids achteloos weggewuifd.

In de tweede helft kreeg middenvelder Wouter van Sprundel, na een prachtige voorzet de kans om de 0-1 in te schieten. Daarna was het tot twee keer toe de doelman van de Lopikse gasten die Griffioen het scoren belette en ook werd er nog een glaszuiver doelpunt afgekeurd, niemand zag hier buitenspel, behalve dan de vlaggenist van Lopik .

Slechts een keer moest de Oudewaterse doelman Remco Rietveld naar een hoek duiken, maar de bal ging naast. Na een hoekschop kopte Roy de Jong keurig de 0-2 binnen in de 75ste minuut en met wat medewerking van de prima Lopikse doelwachter maakte Mike Rijsbergen in de 83e minuut de 0-3 en dat werd de eindstand.