In de uitwedstrijd tegen de ploeg uit Culemborg liep het allemaal niet zo lekker met een 4-2 nederlaag als gevolg. Een echte bliksemstart tegen de Culemborgse gasten bleef dit keer uit, waardoor Focus in de beginfase een licht overwicht had.

Langzamerhand kreeg FC Oudewater meer grip op de wedstrijd en verdiende een voorsprong. Toch keken ze na een uurtje voetbal tegen een achterstand aan. Pas zes minuten voor het einde van de officiƫle speeltijd wist de thuisclub langszij te komen. Toen acht minuten nadien het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Draaijer weerklonk, was er niettemin sprake van enige teleurstelling.

FC Oudewater had zich over de hele partij bezien tekort gedaan. Een cruciaal moment was de overtreding waarmee de Culemborgse doelman in de 26e minuut ver buiten zijn strafschopgebied de doorgebroken Bart Griffioen ten val bracht. De scheidsrechter trok slechts een gele kaart. Voor het overige trad hij streng, doch rechtvaardig op, stuurde hij in de eindfase Focusser Van Kraaij naar de kleedkamer en was hij onverbiddelijk bij de ruziemakende Simon LaLau (FCO) en Nick van der Horst (Focus), beide spelers zag het even geel voor de ogen. Joost Miltenburg tekende in de 84e minuut voor de 1-1, op aangeven van Menno Venhof.