Logo HasjVolgens het college in Woerden is het is onvoldoende duidelijk gemaakt dat er een onveilige situatie is in en rondom het winkelcentrum Tournoysveld, die door het college hersteld dient te worden.

Dit geeft het college onder ander aan in de beantwoordingsbrief die opgesteld is naar aanleiding van vragen welke gesteld zijn door Inwonersbelangen met betrekking tot de toegenomen overlast bij het Tournoysveld.

Het college van Woerden zegt dat het niet bekend is met de drugshandel die ’s avonds plaatsvindt bij het Tournoysveld. Zo zegt het college dat van de tot dusver 552 bij de politie geregistreerde meldingen in 2017 in de buurt van Tournoysveld, er 8 betrekking op drugs.

Wel zegt het college bekend te zijn met het gegeven dat er een verschillende groepen van zo’n 10-15 jongeren regelmatig aanwezig zijn en dat ze extra inzetten op het in beeld krijgen van alle betrokken jongeren en de oorzaak van de plotselinge toename in overlast. Op basis hiervan, zegt het college, kan gericht naar een oplossing toegewerkt worden.