Logo WaterpoloAfgelopen zaterdag doken de heren van ZPC Woerden het water in tegen ZPCH uit Hoofddorp. Aan het begin van de wedstrijd kon ZPC Woerden goed meekomen. Maar ondank dat eindigde…

de eerste periode in een 6-3 achterstand voor ZPC Woerden. Sander Palm, Marijn Veerman Roeland van den Bosch zorgden voor de Woerdense treffers.

In de tweede periode verkleinde ZPC Woerden de achterstand door twee goals van Sander Palm. ZPCH leek van slag, maar scoorde vervolgens drie keer achter elkaar. Oscar Magielse deed nog wat terug, met een fraaie backhand scoorde hij de 9-6 en dit was gelijk de ruststand.

Vanaf de derde periode ging de persoonlijke fouten last meewegen. Doordat de bezoekers meer uitsluitingen kregen, scoorde ZPCH hier nog driemaal uit. Roeland van den Bosch schoot voor ZPC Woerden nog een keer raak, maar werd de derde periode afgesloten met een 12-7 achterstand.

Door het spelbeeld van de derde periode realiseerde ZPC Woerden dat een overwinning te hoog gegrepen leek. ZPCH leek niet zeker van de zege en deden er nog een schepje bovenop hun fysieke spel. Nadat de scheidsrechter beide teams tot rust had gemaand, werd de wedstrijd hervat en eindigde die in 16-8 stand in Woerdens nadeel.