De afgelopen weken had CVC Reeuwijk een patent om ploegen uit de top drie  punten afhandig te maken. Dat gebeurde zaterdag niet tegen Sporting Leiden. De nummer drie op de ranglijst en ook nog kansrijk voor een vervangende periodetitel was te sterk: 3-1.

CVC Reeuwijk miste een aantal basisspelers en dat deed zich voelen. Al na twee minuten slingerde Joep van Keulen de bal tegen de paal en Moussa Kallisse was er als de kippen bij om de rebound te verzilveren. Lange tijd bleef de 0-1 voorsprong op het scorebord. In het laatste kwartier viel dan toch de gelijkmaker. Een fraai uitgevoerde counter was CVC te machtig: 1-1.

Na rust viel al gauw de 2-1 voor de thuisclub. CVC-doelman Van Delft had geen antwoord op een diagonaal schot. Nadien viel CVC bedenkelijk ver terug. De passing werd slordiger en toen de 3-1 viel, was de wedstrijd voor CVC wel verder af te vinken.

De Leidenaren verzuimden nadien te gaan voor meer doelpunten. En dat brak ze nog lelijk op, want VVSB kaapte met slechts één doelpunt meer de periodetitel. CVC blijft op 21 punten staan, voorlopig genoeg om buiten gevaar te blijven.

Foto: André van Egdom – Moussa Kallisse probeert langs z’n tegenstander te komen