Het werd een zware middag voor VVZ uit Soest, de koploper in de 3e klasse D. VVZ kon terugkijken op een goede wedstrijd waarin de Oudewaternaren zeker in de tweede helft toch beter waren.

De VVZ-doelman hield met meer geluk dan wijsheid zijn doel schoon. Een handsbal, gevolgd door een strafschop voor VVZ, leidde al snel de 1-0 in. Enkele goede voorzetten vanaf de vleugels werden door de bezoekers niet naar behoren afgewerkt. Toch viel de verdiende gelijkmaker nog kort voor de rust. Mike Rijsbergen kopte de 1-1 binnen na voorbereidend werk van Walter van der Neut.

In de tweede helft deden twee goed voetballende ploegen hun uiterste best om de punten binnen te halen. Een vrije trap, genomen door Djardo Boele, werd door de Soester-doelman tot hoekschop verwerkt. Eén keer niet goed opletten door FC Oudewater leidde tot de 2-1.

Door een knietje op het dijbeen van Wouter van Sprundel kon hij niet verder spelen, zijn vervanger werd David Blankenburgh. Toch maakten de bezoekers het spel. De wedstrijd eindigde in een grote teleurstelling voor de ploeg van trainer Harry Akkermans. Toch is er nog hoop in Oudewater op een beter vervolg van de tweede seizoenshelft.