Logo OudewaterTot frustratie van hoofdklasser ’s-Gravenzande lukte het niet om de FC Oudewater-defensie zoek te spelen, waardoor er al snel gele kaarten aan te pas kwamen. Groot was de…

blijdschap toen Menno Venhof, op twintig meter van het doel de bal strak in de benedenhoek schoot en ’s-Gravenzande-keeper Koning stond als aan de grond genageld.

FC Oudewater-verdediger Joost Miltenburg kreeg de bal tegen zijn hand en dit was voldoende om naar de stip te wijzen en de Westlanders faalden niet bij het buitenkansje.

’s-Gravenzande werd na rust verrast door Venhof met een boogballetje over doelman Koning heen. Pas 20 min. voor tijd kon ’s Gravenzande de gelijkmaker laten noteren: 2-2. Vier minuten later scoorde ’s-Gravenzander Frank Broos, na vermeend buitenspel de 2-3, de strijd leek gestreden. Maar niets was minder waar, het doelpunt van invaller-debutant Bob Appels in de 89ste minuten van de wedstrijd zorgde voor grote vreugde binnen de Geelbuikse gelederen: 3-3.

Dat de mannen uit het Westland de penalty’s uiteindelijk beter namen en doorgaan in dit bekertoernooi werd met een kleine glimlach door FC Oudewater geaccepteerd.