Er viel zaterdagmiddag bij het Fierljeppen om de Van Vliet Caravans Cup op de schansen van polsstokclub Linschoten geen enkele verrassing te noteren. De gevestigde orde duldde in elke categorie geen tegenspraak en concurrentie.

Bij de Senioren een bijna voorspelbare uitslag: Jaco de Groot uit Kamerik liet er dit keer opnieuw geen gras over groeien en verwees Rian Baas en Ricardo Faaij naar de tweede en derde stek. De man in vorm, Wilco van Amerongen, had kennelijk zijn dag niet en liet vier ongeldige sprongen noteren. Zegvelder Paul van Meijeren sprong zich naar een vijfde plaats.

Wendy Helmes kon bij de Dames ternauwernood Dymphie Baas – Van Rooijen en Demi Groothedde van het lijf houden.

Bij de Junioren wist Reinier Overbeek met ruime afstand de eerste plaats voor zich te reserveren voor Daniel Cluistra en Chris Anker. Woerdenaar Bas van Leeuwen moest genoegen nemen met de meest ondankbare plek, de vierde.

De klassementsleider bij de Jongens, Montfoorter Harmen Timmerarends, legde de grootste afstand af en greep het goud. Guus Hoogland pakte het zilver en Roy Velis eiste de bronzen plak op.

Suzanne Mulder liet bij de Meisjes zien dat zij nog steeds in de race is voor het behalen van de klassementstitel, Leidster Laura Maaijen moest lijdzaam toezien dat de Vlistse bijna een meter op haar inliep. Rianne de Regt uit Linschoten werd in dit springgeweld derde.

Fotos: Erik den Kordelaar – Wendy Helmes