Logo Polsstokverspringen1 Er vielen zaterdagmiddag maar heel weinig verrassingen te noteren bij de polsstokverspringwedstrijden in Linschoten. Onder ideale omstandigheden en heel behoorlijke publieke…

belangstelling werd gestreden om de Van Vliet Caravancup en lieten de favorieten zich niet onbetuigd.Bij de Senioren sprong Jaco de Groot uit Woerden bijna twee meter! verder dan de Vlister gebroeders Thomas en Wouter van Midden die op plek twee en drie eindigden.

Bij de Dames was het verschil tussen winnares Wendy Helmes uit IJsselstein en runner-up Dymphie Baas – van Rooijen slechts vijftien centimeter. Joriene Baas ging met net brons naar huis en Carina den Hartogh uit Woerden werd vijfde.

Favoriet Daniel Cluistra uit Haastrecht was bij de Junioren veel te sterk voor Lucas van Eijk en Woerdenaar Bas van Leeuwen.

De bijna niet te kloppen Reinier Overbeek uit Benschop bij de Jongens liet met een sprong van 18.85 m. grote indruk achter. Dennis van Jaarsveld en Roy Velis kwamen er niet aan te pas.

Wie Demi Groothedde uit Jaarveld bij de Meisjes van een overwinning weet af te houden, moet van wel erg goede huize komen. Laura Maaijen en Lizanne Schilt deden hun uiterste best, maar dat bleek toch te weinig.

Foto’s Anno Visser