De organisatie van de drie Nederlandse etappes van de Spaanse wielerronde, de Vuelta, heeft besloten dat er dit jaar geen wielrenners van deze tour door Utrecht zullen trekken. De start van de wedstrijd is teruggegeven aan de Spaanse organisatie die nu mag beslissen waar het evenement zal beginnen.

Door het verplaatsen van de Tour de France zou de Vuelta pas in het najaar gereden kunnen worden. De initiatiefnemers en de meerderheid van de Provinciale Staten zagen hier niets in. De Jaarbeurs was dan ook niet beschikbaar en start en finish op diverse plaatsen werd onmogelijk, mede door de vele wegwerkzaamheden die in de die periode gepland staan. Bovendien is nog niet duidelijk of de maatregelen rondom het coronavirus dan zo’n evenement mogelijk zouden maken.

Gekeken wordt naar de mogelijkheden om Nederland voor 2022 in aanmerking te laten komen voor de start van de Spaanse wielerkoers. De directeur van La Vuelta is namelijk diep onder de indruk van de organisatie in Nederland.

Mocht het lukken om dan wel te starten in Utrecht dan is deze gemeente de eerste die als startplaats voor drie grote wielerklassiekers heeft gediend, namelijk in 2015 voor de Tour de France en in 2010 voor de Giro d’Italia.