Logo VV BodegravenMet een handvol invallers voetbalde Bodegraven zondag thuis tegen Haastrecht, dat nog in de race was voor een periodetitel. Haastrecht vermorste vele kansen en vooral in de eerste helft…

was het een wonder hoe Bodegraven met veel geluk en goed keeperswerk van Marco Vonk het doel schoon hield. Aanvallend kreeg Bodegraven in het eerste bedrijf één vette kans door Gerrit Hulters die doelman Rob de Wit in de korte hoek op de korrel nam. De Haastrecht-goalie grabbelde nog net de bal uit de bedreigde hoek.

Een messcherpe aanval in de eerste minuut van de tweede helft bracht Bodegraven verrassend aan de leiding. Fahed Al Badri werd aan de rechterflank gelanceerd. De Bodegraven-aanvaller stoomde het Haastrecht-strafschopgebied binnen en passeerde met een diagonaalschot keeper Rob de Wit: 1-0.

Daarna bleef Haastrecht de ploeg met de meeste dreiging, maar het balbezit werd slecht uitgewerkt. De Bodegraven-verdediging, bepaald niet het sterkste deel van de ploeg, hield stand. Met vooral een hoofdrol voor Rob Schouten die een rots in de branding was.