Logo Siveo De voetballers van Siveo uit Zegveld moesten zaterdag in Berkenwoude tegen Perkouw drie punten halen om rechtstreekse degradatie uit te stellen. Na een gelijkopgaande…

openingsfase nam Perkouw duidelijk het initiatief. Dat resulteerde in de 36e minuut ook in de openingsgoal toen de weer excellerende goalie Eric Streng eerst nog redde maar in de rebound tekort kwam: 1-0. Nog voor de thee leek het alweer beslist. Patrick de Jong kwam nog net voor de Perkouwse aanvaller maar zijn redding verdween toch via diezelfde aanvaller in het net: 2-0.

Siveo gooide in de tweede helft alle schroom van zich af en nam het initiatief. Binnen vijf minuten werd Wesley Voorend onreglementair neergehaald en de penalty werd netjes verzilverd door Danny Groenendijk: 2-1. Dezelfde speler haalde na een kwartier van grote afstand heel knap uit en bracht daarmee de gelijkmaker op het bord: 2-2. Siveo leek door te stoten maar door het open spel kreeg ook Perkouw volop kansen en in de 70e minuut was het Perkouw-goalgetter Harold Vrolijk die de 3-2 aantekende. In de 85e minuut bracht Gerwin Verlaan toch weer evenwicht: 3-3.

Heel Siveo dacht nog even aan een verrassende ontknoping maar die bleef uit en dus was degradatie een feit.

Foto’s: Dick van den Hoeven