Logo OudewaterDe Fusieclub Oudewater trad zaterdag in het strijdperk aan tegen het Waddinxveense Be Fair, die vanaf de start lieten merken wat ze van plan waren, namelijk aanvallen. Het eerste schot…

was meteen een waarschuwing richting FC Oudewater. Uit die rappe aanval ontstond het eerste doelpunt: 1-0 voor Be Fair. Een vrije trap voor Oudewater maakte de stand weer gelijk. Een overtreding op Mike Rijsbergen werd door de referee slechts ‘beloond’ met geel, waar rood wel op zijn plaats was geweest.

Na rust kreeg Mike Rijsbergen twee kansen op een rij, echter zonder gevolg. Maar ook de Oudewaterse keeper Rietveld plukte met bravoure de bal van de voeten van Bas van der Lugt. Toen hij snel daarna een Be Fair-speler op zich af zag komen was hij minder gelukkig: een lobje zorgde voor de Waddinxveense voorsprong van 2-1. Na een vermeende handsbal binnen de ‘zestien’ kreeg Wouter van Sprundel een kans, maar daar stond steeds weer de doelman in de weg. Ook Tim Goes werd hiermee geconfronteerd en het leek of de sluitpost van Be Fair onverslaanbaar was.

Het tijdrekken van Be Fair werd door de scheidsrechter beloond met vijf minuten langer doorspelen en in de 93ste minuut had Oudewater eindelijk geluk en was de 2-2 een feit.