Logo MontfoortMontfoort had na het teleurstellende gelijkspel tegen rode lantaarndrager GJS iets recht te zetten en trainer Van Boksel startte dan ook met aanvallend concept, waardoor Montfoort…

fel uit de startblokken kwam en Sliedrecht behoorlijk onder druk zette.

Al na ruim een minuut spelen was het bij Sliedrecht alle hens aan dek en werd de bal uit een hoekschop ternauwernood van de doellijn getrapt. Sliedrecht kwam nauwelijks aan aanvallen toe, maar in de tiende minuut was het dan toch raak en was doelman Vianen kansloos.

Lang konden de bezoekers niet genieten, want enkele minuten later was het raak voor Montfoort, dankzij de 21-jarige Jurdany Koster die voor het eerst was opgesteld. Montfoort pakte de draad van de eerste fase weer op en bleef druk zetten waardoor waardoor Sliedrecht enkele keren aan de noodrem moest trekken, hetgeen Montfoort twee gele kaarten opleverde.

In de tweede helft was opnieuw een hoofdrol weggelegd voor Koster die zijn ploeg op voorsprong zette. In de 59e minuut maakte Bakker volgens de scheidsrechter hands binnen de zestien meter, goed voor een tweede gele kaart. De strafschop leverde Sliedrecht ook een doelpunt op: 2-2. In de slotfase kreeg ook een Sliedrechter nog zijn tweede gele kaart.