Logo MSVMeteen in de eerste minuten zette MSV-er Kolfschoten zijn ploeg op voorsprong tegen ranglijstaanvoerder FC IJsselmonde. Erg lang duurde deze voorsprong niet, hierna…

was het woord aan IJsselmonder Valdes die genadeloos het slap uitverdedigen door de MSV-ploeg afstrafte.

Tot de thee bleef MSV de iets betere ploeg, maar de 1-1 bleef tergend lang op het scorebord staan. Nog vóór rust wisten de Montfoorters opnieuw een voorsprong te pakken: een uithaal van MSV-spits Van Geffen werd gekeerd door de doelman, maar de afvallende bal was een prooi voor Scholman: 1-2.

In de tweede helft kreeg de FC IJsselmonde-aanvoerder geel voor veel geklaag bij de scheidsrechter. Hierop volgend mocht Van Geffen, ondanks een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter, door en had geen moeite om de 1-3 aan te tekenen, MSV leek op rozen te zitten. IJsselmonde-speler Miguel zorgde met een ouderwetse schwalbe dat doelpuntenmaker Kolfschoten met een rode kaart van het veld werd gezonden.

De hierop volgende vrije trap werd tot opluchting van de MSV-ers onschadelijk gemaakt, maar de ploeg moest het laatste half uur verder met tien man. Thuisclub IJsselmonde wist van de overtalsituatie volop te profiteren en twee maal te scoren, zodat de 3-3, – tevens de eindstand – werd bereikt.