Logo DriehoeksbordDe gemeente Woerden neemt de aantijging over één van haar ambtenaren zeer serieus. De vrijheid van meningsuiting is voor ons een groot goed. Dat zegt burgemeester Victor…

Molkenboer in reactie op uitspraken van Fred Nitzschke van tuincentrum De Bosrand in een interview met RPL. Volgens Nitzschke zou de betreffende ambtenaar een bedrijf dat reclameborden plaatst hebben gezegd dat de vergunning van dat bedrijf gevaar zou lopen, als tot plaatsing van borden over de zondagsopening werd overgegaan.

De gemeente Woerden heeft naar aanleiding van die uitspraken een onderzoek gedaan. Daaruit is niet gebleken dat één van de ambtenaren iets dergelijks heeft gedaan. In telefonisch contact met de gemeente zegt het bedrijf dat zij op geen enkele wijze onder druk is gezet door een ambtenaar.

Tegen RPL zegt Nitzschke dat de weergave in de RPL berichtgeving dat er dit keer borden langs de weg komen te staan, onjuist is. Er komen wel borden maar die worden in de winkels en op eigen terrein geplaatst.