Logo Watervriendelijke tuin De informatiedag van de gemeente Woerden over het watervriendelijk maken van de tuin heeft veel belangstelling getrokken. In tuincentrum..

De Bosrand kregen bezoekers informatie over het nut van het verwijderen van bestrating en het terugplaatsen van planten. Doel is te voorkomen dat regenwater via het riool moet worden afgevoerd maar direct in de bodem kan zakken. De gemeente Woerden werkt voor de actie samen met 7 andere gemeentes, het waterschap Stichtse Rijnlanden en het tuincentrum. Niet alleen het vervangen van stenen door planten maar ook het neerzetten van groene erfafscheidingen en het opvangen van water in een regenton, draagt bij aan betere afvoer van regenwater.

Een bijkomend voordeel is volgens de samenwerkende organisatie dat planten het tijdens warme dagen in de tuin koeler houden en er komen meer vogels, vlinders en bijen op af. Aan de campagne is een fotowedstrijd verbonden. Wie de beste foto maakt van zijn watervriendelijke tuin komt in aanmerking voor een prijs. De winnaar wordt op 24 juni bekend gemaakt.