Logo stadhuis2Volgens teammanager Edward van den Elshout en projectleider Bart Atema krijgt Woerden een van de modernste en zuinigste stadhuizen van het land. De bouw van het stadhuis ligt op…

schema ondanks het ongeval op het terrein en de vondst van asbest. Van den Elshout zegt in het AD dat het nieuwe onderkomen duurzaam en gasloos wordt. Het energieniveau gaat van G plus naar A plusplus en het is zelfs mogelijk om het gebouw met enkele maatregelen helemaal klimaatneutraal te maken.

De grootste verandering zal zijn dat de hoofdingang aan de andere kant van het gebouw komt en dat het Regionaal Historisch Centrum een eigen entree heeft. Op verschillende plekken in het gebouw komen er verwijzingen naar de omgeving, zo komt er in aan het plafond in de raadzaal een kunstwerk in de vorm van de Woerdense Singel.