Logo TriathlonOnder stralende omstandigheden gingen vorige week zaterdag zes Bikecenter triatleten van start in Amersfoort, vijf op de sprintafstand en één op de Olympische afstand. Het was de…

tweede keer dat deze triatlon plaatsvond, daarom had de organisatie de wedstrijd op een aantal fronten ook sterk verbeterd.

clytoneusEr werd eerst gezwommen in de Eem. De atleten moesten eerst door een soort trechter. Zeker voor de mindere zwemmers maakt dat het erg lastig om in het goede spoor te komen.

Het fietsparcours dat volgde was een mooi en afwisselend parcours met veel bochten. Het bleek aanzienlijk langer dan de 20 km. die in een sprintafstand doorgaans wordt afgelegd. Het hardloop-gedeelte voerde de lopers  door de prachtige binnenstad van Amersfoort en dat werd echt genieten, aldus de deelnemers. Herman Stelling finishte heel knap als tweede in 1:15:18 uur. Zijn broer Wilfred werd vijfde.

Hilde Brak was de enige deelnemer op de Olympische afstand (1.500 m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen). Zij werd knap vierde.