Logo Linschoten Voorafgaand aan de streekderby tegen WDS uit Driebruggen werd in Linschotense kringen nog besproken hoe gevaarlijk het duo Wils en Uiterwijk is.

Al in de tweede minuut kegelde Wils op aangeven van Uiterwijk de 0-1 binnen. De tweede treffer viel na een kwartier uit een slimme actie van Uiterwijk die de te ver voor zijn hok staande Linschotense goalie met een prachtige boogbal van eigen helft wist te verschalken. Vlak voor rust werd Sam da Cruz onreglementair neergelegd. Tom Mooij ontfermde zich over de ‘pingel’ en schoot snoeihard in. Nog voor de thee was het opnieuw Wils die koppend de marge weer op twee bracht.

Linschoten kwam sterker uit de rust dan WDS. Tim Clements had een mooie individuele actie in huis en wist WDS-keeper Boerefijn in de lange hoek te verrassen. Het sein om nog opportunistischer te gaan  voetballen en dus met meer vrijheid voor Uiterwijk & Co. Halverwege maakte Senol Demirbas opzichtig hands. Weer ging de bal op de stip, maar ditmaal voor WDS. Uiterwijk, met afstand de beste speler van het veld, schoot de bal makkelijk binnen. Met nog tien minuten op de klok verkleinde Jonathan Antonio weer de marge. Een terugspeelbal werd onderschept door Ben Borst. Boerefijn wist nog redding te brengen, maar was kansloos in de rebound.

Foto’s: Gerard van Hooff
Pingel van Tom Mooij (1-2)
19 linschoten1

Onder: Kopbal Rick Wils (1-3)
19 linschoten2