Logo Operatie Chirurg Het Groene Hart Ziekenhuis (o.a. in Gouda) en Alrijne Ziekenhuis (o.a. in Alphen a/d Rijn) werken nu ook samen op het gebied van schildklieroperaties. Door deze…

samenwerking kan de kwaliteit van zorg voor patiënten verder worden verbeterd.

Chirurgen van de twee ziekenhuizen voeren samen operaties uit aan de schildklier en bijschildklieren. Arianne Ploeg, chirurg in Alrijne Ziekenhuis: “Iedere specialist heeft zijn eigen expertise. Door die te bundelen kunnen we nog betere zorg aan onze patiënten bieden.”

Uit onderzoek blijkt dat bundeling van complexe operaties leidt tot minder complicaties en een sneller herstel van patiënten. De voor- en nazorg voor patiënten vindt plaats in het eigen ziekenhuis. “Het eigen ziekenhuis blijft dé ingang voor alle patiënten en het reizen van de patiënt beperken wij tot het minimum,” aldus Evert Waasdorp, chirurg in het GHZ.

De ziekenhuizen werken al enkele jaren intensief samen, onder meer op het gebied van borst- en darmkanker en bundelen zo hun kennis en ervaring in een gespecialiseerd team van artsen en verpleegkundigen.

Foto: PR
Evert Waasdorp en Arianne Ploeg
schildklier