Afgelopen maandagavond is onder stralende weersomstandigheden de oudste hardloopwedstrijd De Singelloop van Woerden gehouden. Vorig jaar al een groot succes met 1.000 deelnemers. Dit jaar – ondanks of dankzij het mooie zonnetje – waren er weer bijna hetzelfde aantal deelnemers. Er was nog voor nog meer gezelligheid gezorgd met muziek op verschillende plekken langs het parcours.

Om kwart voor zeven klonk de start voor de kidsrun met een heus startkanon. De allerkleinste schoten snel weg om hun afstand te lopen. De Willem van Oranjeschool was hier de school met relatief de meeste deelnemers en mocht de grote beker in ontvangst nemen. Daarna de bovenbouw van de basisschool. Hier was de Schakel de school met de meeste deelnemers en de prijswinnaar.

Om acht uur vond de start plaats voor de volwassenen. De temperatuur was inmiddels wat gezakt, maar nog steeds was het goed warm voor de deelnemers. De orkesten langs de kant van de weg en de vele supporters moedigden de deelnemers aan.

Voor het eerst waren er – naast de 10 km – ook prijzen te winnen voor de 3 en 6,5 km. Winnaar van de 10 km. mannen was Wilfred Verhagen en bij de vrouwen Hannah Oldroyd..

Het meest sportieve bedrijf was BMI. Zij kregen uit handen van de burgemeester een oorkonde uitgereikt. Dit evenement kon alleen maar georganiseerd worden met dank aan de vele vrijwilligers en alle sponsoren.

Foto’s:Henk Wit / Senta Zimnik