Ben je tussen de 6 en 15 jaar? Dan ben je van harte welkom om komende donderdag van tien tot twaalf uur deel te nemen aan ‘Goalmaster voor meiden’. Tijdens de Goalmaster voor meiden werk je een circuit af met allerlei voetbaloefeningen zoals dribbelen, één tegen één, doelschieten en nog veel meer. De activiteiten worden begeleid door dames uit het eerste vrouwenelftal van Sportlust. Omdat je per onderdeel punten kunt verdienen, is er een kleine prijs voor de winnaars van de dag.

Dus, als je zin hebt om lekker te voetballen in de vakantie . . . Je mag uiteraard een vriendinnetje meenemen. Deelname is gratis en Sportlust zorgt voor een kleine versnapering.

Meiden hebben in korte tijd het voetbal veroverd. Er is vrijwel geen voetbalvereniging meer die niet beschikt over meidenleden. “Voetbal is de snelst groeiende sport onder de meiden. Veel verenigingen in Nederland hebben één of meer specifieke meidenelftallen in de competitie zitten”, aldus Daniëlle Blonk, die het project namens de club aanstuurt.

Foto: Sportlust ’46