Logo Vriendenschaar Voor Vriendenschaar uit Bodegraven is het zaalkorfbalseizoen goed begonnen. In de Sporthoeve versloegen de Bodegravers KOAG uit Krimpen aan den IJssel met 23-21.

Even leek KOAG weg te lopen, maar Vriendenschaar zette op tijd de achtervolging in en wist de 8-10 achterstand nog voor rust om te zetten in een 11-10 voorsprong. Ondanks vrij veel balverlies in het aanvalsvak liep Vriendenschaar in het tweede bedrijf toch weg van de tegenstander en had halverwege een 19-12 veilig lijkende voorsprong. Maar KOAG vocht zich terug en kreeg ineens weer de ballen gemakkelijk door de korf.

Met nog negen minuten op klok bracht coach John van Duuren Jack Bunnik binnen de lijnen. Een wissel die goed uitpakte. Hij had weinig tijd nodig om de belangrijke 20-15 door de korf te jagen. De publieksspeler bejubelde zijn treffer met een oerkreet die niemand kon ontgaan. OAG bleef Vriendenschaar op een kleine achterstand volgen.

Bij 22-19 vergrootte de thuisclub de marge tot vier treffers: 23-19. Vriendenschaar moest daarna met nog drie minuten op de klok nog alle zeilen bijzetten de zege over de streep te trekken. En dat lukte: 23-21.

Foto: André van Egdom
Drukte onder de korf bij KOAG met Lars Boot voor Vriendenschaar in balbezit
vriendenschaar