Logo WaterpoloAfgelopen zaterdag speelde de heren van ZPC Woerden thuis tegen hekkensluiter WZ&PC Purmerend. Ondanks dat Purmerend laatste is, hebben zij slechts kleine nederlagen geleden.

In de eerste periode waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Beide teaams hadden veel moeite in de afronding. Alleen Oscar Machielse kon tot score komen. In de tweede periode begon Woerden langzaam overwicht te creƫren, met dank aan sterk keeperswerk van Remco Veldwijk. De bezoekers kregen de bal maar niet achter de Woerdense sluitpost. Vincent van Eenige en Sander Palm wisten echter wel te scoren en halverwege stond een bescheiden 3-0 op het scorebord.

In de derde periode kwam Woerden beter in zijn spel, en werd er verder afstand genomen. Eerst was er nog een strafworp voor nodig die Sander Palm onberispelijk binnenschoot. Daarna volgde nog doelpunten van wederom Palm en Van Eenige, voordat Purmerend eindelijk tot score kon komen. Met een 6-1 achterstand bij aanvang van het vierde kwart was het geloof weg bij de bezoekers, en namen de irritaties steeds verder toe. Woerden bleef rustig en werkte nog even aan het doelsaldo door in de laatste periode vijf doelpunten te maken, waarmee de eindstand op 11-1 bepaald werd.