Logo Polsstokverspringen1Zaterdag 26 augustus om 14.00 uur wordt in Jaarsveld het NK Polsstokverspringen gehouden. Ongetwijfeld mede door het succes van Jaco de Groot die vorige week een…

nieuw Nederlands Record op zijn naam schreef, zal de belangstelling voor deze spannende wedstrijd van het jaar groot zijn. De Top-Hollandse- en Friese springers zullen hun uiterste best doen om het record van Jaco de Groot te doen sneuvelen. De Groot heeft daarbij het voordeel dat zijn grootste Friese rivaal Bart Helmholt is gestopt met fierljeppen.

De concurrentie komt nu vooral van zijn eigen Hollandse collega’s waarvan 10 springers ook al boven de 20 meter hebben gesprongen. De nog jonge Reinier Overbeek heeft het al gepresteerd om 19.81 meter te springen en verbrak daarmee het Nederlandse jongensrecord. Hij is een van de grote beloftes voor zaterdag.

En wat te denken van de junioren? Ricardo Faay heeft al eens meer dan 20 meter gesprongen en Richard van Bemmel en Matthieu van Vuuren zitten regelmatig boven de 18 meter. Ook de Hollandse dames Dymhie van Rooyen en Wendy Helmes maken een goede kans. Zij springen regelmatig tussen de 15,5 en de 16 meter.