Logo VriendenschaarAfgelopen zaterdag ging de zaalkorfbalcompetitie van start voor de korfballers uit Bodegraven. Vriendenschaar, gedegradeerd naar de derde klas nam het op tegen Luno…

in Linschoten.

Vriendenschaar startte de wedstrijd fel en fanatiek en zette gedurende de gehele eerste helft sterke en afwisselende aanvallen neer, naar de woorden van coach Ronald Kersseboom ‘de beste aanvallen van het seizoen’.

Hieruit werden tien doelpunten gescoord, wat de ruststand in Linschoten op 5-10 bracht. Na rust startte Luno met een tactiek van achterverdedigen, waardoor Vriendenschaar meer moeite kreeg met het opzetten van de aanval. Het tempo en de afwisseling raakten eruit en er werd minder gescoord. Toch bleef Vriendenschaar de bovenliggende ploeg en scoorde er uiteindelijk nog vijf doelpunten bij, wat de eindstand op 13-15 bracht.

Van de dertien doelpunten door Luno werden er maar liefst twaalf gescoord door de twee spitsheren. Vriendenschaar liet opnieuw teamwork zien en zo scoorden alle acht spelers minstens één doelpunt. De eerste punten zijn binnen, en dat zijn belangrijke, want na degradatie vorig jaar wil Vriendenschaar dit zaalseizoen het liefst weer meedraaien voor de bovenste plekken.