Logo ESTO BodegravenDe uitwedstrijden tegen Gouderak worden vaak, maar niet makkelijk, gewonnen. Dit keer was ESTO het aan de stand op de ranglijst min of meer verplicht om te winnen.

De Bodegravers bleven de hele wedstrijd goed georganiseerd voetballen en gaven vooral in de eerste helft nauwelijks iets weg.

Na een kwartiertje schoot Wouter-Jan Bos een vrije trap in de korte hoek. Daarmee zette hij zijn ploeg op een verdiende 0-1 voorsprong. Tien minuten later werd zijn corner door Job van Welie binnengeschoten voor de 0-2, tevens de ruststand.

Het tegendoelpunt viel al meteen na de pauze. Door balverlies van ESTO viel de bal precies voor de Gouderakse spits. Die aarzelde geen moment en schoot daarop de aansluitende 1-2tegen de touwen. De bezoekers bleven georganiseerd voetballen tegen haar zwak spelende tegenstander. Snelle omschakelingen vanuit de verdediging brachten ESTO ruimschoots kansen.

De kansen moesten dan wel worden benut en dat lukte niet eerder dan vlak voor tijd. Jordy Romijn reageerde attent op de terugspringende bal en knalde het speeltuig onhoudbaar hoog in het doel voor de uiteindelijke 1-3 winst. Zo pakte koploper ESTO toch de drie punten uit een lastige en ongemakkelijke wedstrijd.