Logo Kaas4 De eerste zaterdag van juni stond in het teken van de Graskaasdag Woerden. De dag startte om tien uur en verricht burgemeester Molkenboer de opening bij het Kaaspakhuis…

aan de Emmakade. Daarna vertrokken de kaasbrikken en oldtimer tractoren naar het Kerkplein, waar het ‘boerengoud’ werd uitgestald en gekeurd.

Na het zingen van het Woerdens kaaslied ging de veiling van de eerste graskaas van 2018 van start, met aansluitend de reuzekaas van 123 kilo. De opbrengst van die kaasveiling gaat dit keer naar World Servants en twee Woerdense instellingen; muziekschool Het Klooster en stichting De Meerpaal.

Daarna konden de bezoeker zelf de lekkerste boerenkazen proeven en keuren. Ook was er ruime aandacht voor veel en lekkere streekproducten. Bovendien kon men een rondritje met paard en wagen maken door de Woerdense binnenstad.

Na het middaguur organiseerde Het Klooster verschillende optredens op het Kerkplein. Daarnaast was er ook veel zang, dans en muziek te beleven op het podium bij het Stadsmuseum.

Foto’s: Anno Visser