Logo Rohda76 Bodegraven Het Bodegraafse Rohda ’76 heeft weer een driepunter bijgeschreven. Na de 5-0 overwinning tegen Kamerik moest deze keer Moerkapelle eraan geloven.

Al in de eerste minuut opende de thuisploeg de score. Met grote precisie bediende Steven Holthuijsen de diepgaande Tim van der Werf. Die ging alleen op het doel af, maar werd binnen de zestien van de sokken gelopen: strafschop. Vanaf de kalkvlek hield Van der Werf het hoofd koel: 1-0.

Na een minuut of twintig was Holthuijsen zelf het middelpunt van een Rohda-feestje. Hij poeierde het speeltuig in de verste hoek: 2-0. Nog voor de thee zat het team van Willem van Vegten op rozen.

Ringo van de Berg zocht met een afgemeten voorzet de kruin van Van der Werf. Die kopte vervolgens van dichtbij de 3-0 binnen. Even daarvoor had Faisal Daoudi pech met een schot van afstand op de lat.

Na de wissel van speelhelft kende de nijvere linkerspits meer succes en mocht hij met een beauty voor de 4-0 eindstand zorgen. Na twee speelronden voeren Rohda’76 en het Driebrugse WDS zonder puntverlies de ranglijst aan.

Foto: Sabien Verdonk
Max Heij (blauw shirt) van Rohda duelleert om de bal
rohda