Logo Gala Het is inmiddels traditie: ieder jaar aan het einde van het schooljaar wordt door het Kalsbeek- en Minkema College een galafeest georganiseerd voor leerlingen…

uit de eindexamenklassen Havo-VWO die de school verlaten. Afgelopen donderdag was het weer een komen en gaan van bijzondere voertuigen waarin de jongens en meisjes in galatenue, de een nog mooier dan de andere, naar school werden vervoerd.

Ook dit jaar waren er weer veel toeschouwers die ogen te kort kwamen om een bont gezelschap te bewonderen. Een roze stretchlimousine, een tractor met Jan Plezier, vrachtwagen, een Fiat 500, oldtimers, koets door paarden getrokken, motoren, kortom, een bonte afspiegeling van alles wat reed (en soms haperde), kwam voorrijden bij Kalsbeek-Bredius.

De mooi uitgedoste jonge mensen werden op de Kalsbeek verwelkomd door ‘The King en zijn Sweetheart’ en over de rode loper naar de ‘balzaal’ begeleid. Daar begon het grote afscheidsfeest waarmee een eind is gekomen aan de schooltijd op Kalsbeek of Minkema College.

Foto’s: Anno Visser