Logo Schaken

Sinds dit jaar kent Woerden twee schaakgrootmeesters als inwoner. Erwin l’Ami is er geboren en getogen, Jan Werle (inzet) is er dit jaar komen wonen.

Schaakclub Woerden was bezig met het opzetten van een nieuwe jeugdafdeling en Jan Werle wilde zich gaan toeleggen op het schaaktrainerschap en daarmee heeft het jeugdschaken in Woerden een flinke kwaliteitsinjectie gekregen.

Jan Werle (34) is een bekende Nederlandse schaak-grootmeester, een titel die hij sinds 2006 bezit. In zijn jeugd was hij diverse keren Nederlands kampioen en in 2008 behaalde hij zijn grootste overwinning door Europees Kampioen te worden.

Werle zal als schaaktrainer voor de jeugd fungeren, maar ook diverse leden van de schaakclub zullen als trainer worden ingezet. Qua lesmethode wordt de stappenmethode gehanteerd, maar ook nieuwe (digitale) methoden zoals Chessity worden ondersteund. Naast de lessen op de club worden door de trainers ook lessen verzorgd op scholen en buitenschoolse opvang.

De jeugd kan voor trainingen vanaf 11 september terecht op elke dinsdagavond van half zeven tot kwart voor acht in Grand Salon Plein 7 aan het Woerdense Kerkplein.

Meer info: schaakclubwoerden.com/jeugd

Jan Werle
werle