Dat was een verrassing afgelopen zaterdagavond bij het polsstokverspringen in Vlist om De Samenwerking Bokaal van de Polsstokbond Holland. Voor het eerst sinds jaaaaaaaaaaren deze keer geen Jaco de Groot op het ereschavot. De gelouterde Kameriker bleef zeer tegen de verwachtingen in steken op een vijfde stek.

Rina Baas werd de niet verwachte dagwinnaar. De afstand tot de nummer twee Wilco van Amerongen bedroeg welgeteld één luttele centimeter, maar ook die tellen bij het fierljeppen. Wouter van Midden eiste in zijn thuiswedstrijd de bronzen plak op.

Dij de Dames waren er geen verrassingen te noteren. Dymphie Baas – van Rooijen won voor Demi Groothedde en Julia van Eijk. De Woerdense Carina den Hartogh werd vijfde.

Reinier Overbeek deelde zaterdagavond bij de Junioren de lakens uit. Op ruime afstand werden Lucas van Eijk en Chris Anker tweede en derde in de rangschikking. Bas van Leeuwen uit Woerden was terug te vinden op de vijfde stek.

Guus Hoogland schudde bij de Jongens al zijn concurrenten van zich af. Mark van der Horst won het zilver en Harmen Timmerarends legde beslag op de bronzen medaille.

Bij de Meisjes dit keer een compleet deelnemersveld. Thalina van der Wind ging er met de overwinningsbuit vandoor en liet Laura Maaijen met zilver en Suzanne Mulder met brons toekijken. Eline Kastelein uit Zegveld werd knap vierde.

Foto’s: Polsstokbond Holland – Alle prijswinnaars op één kiekje