Hawaiiaans sfeertje  en zomers weer waren de ingrediënten van zaterdag jl. voor een  top Polsstokdag in Polsbroekerdam. Junior Guus Hoogland sprong deze middag een persoonlijk record van 20.39 meter, tevens de verste sprong van iedereen.  Senior Chris Anker opende met een sprong van 19.60 meter. Jaco de Groot haakte af door een blessure. Rian Baas, leider in het ABZ De Samenwerking-klassement, versloeg Anker met 20.02 m. In de finale kwam Thomas van Midden nog dichtbij, maar zijn 19.94 meter  was te kort. Favoriet Reinier Overbeek haakte na twee sprongen af en stond toen op 19.35 meter. Hiermee pakte hij uiteindelijk de tweede plaats. 

Fabienne Overbeek opende de wedstrijd met een sterke 14.46 meter. Pas in de laatste ronde ging Suzanne Mulder haar voorbij met 15.21 m.  Toch wist Fabienne er met 15.54 toch nog overheen te gaan.  

Jonathan Timmerarends was tot zaterdag leider in het ABZ De Samenwerking Klassement  jongens, maar zijn 15.91 meter was niet genoeg om die te behouden. Thuisspringer Harmen Bogaard sprong 16.66 meter en pakte de tweede plaats. Het goud ging bij de jongens echter naar Wessel Schenk:  Zijn tweede sprong was 17.04 m. Hier hadden de andere jongens geen antwoord op.