Logo Huisarts1 Medsync en Allerzorg die in Woerden een alternatief voor de huisartsenpost gaan verzorgen, willen niet spreken van een HAP maar eerder van een nieuwe…

huisartsenpraktijk met verlengde openingstijden. Dat zegt Laura Caper van Medsync in RPL Actueel. Voorlopig zal de voorziening 7 dagen per week van 07.00 uur tot 22.00 uur open zijn. Als blijkt dat er behoefte is aan ruimere openingstijden dan komen Medsync en Allerzorg daar aan tegemoet.

Allerzorg is een landelijk werkende thuiszorgorganisatie met als hoofdvestiging het kasteel van Woerden. Medsync is een organisatieadviesbureau voor de gezondheidszorg. De huisartsenpost gaat op termijn ook diagnostiek en bijvoorbeeld een laboratoriumfunctie gaan verzorgen. De twee organisaties worden naar eigen zeggen door allerlei partijen benaderd voor samenwerking en bestuderen de mogelijkheden daarvoor.

De nieuwe voorziening moet voor de zomer open zijn. Op welke plaats is nog onbekend maar vast staat dat het wel een vestiging in Woerden wordt.