Logo vv MontfoortIn de tweede periode van deze competitie had Montfoort na zeven wedstrijden slechts vier punten bij elkaar vergaard en nu moest er zaterdag thuis gevoetbald worden tegen de nummer…

twee Zuidvogels uit Huizen. De trainer moest noodgedwongen een beroep moest doen op spelers als Andy van Vliet (36), Wouter Agterberg (35) en Barend Schrijvers (44).

Al in de beginfase liet Montfoort zien er vol voor te willen gaan. In de 19e minuut was een geweldige actie van Danny ter Hoeve die er voor zorgde dat Bart Roelofs zijn tweede goal in korte tijd kon aantekenen. De scheidsrechter, die volgens velen een totaal verkeerde beslissing nam, luidde de gelijkmaker in. Hij bood Niels v.d. Zaal via een betwistte strafschop de gelegenheid om beide ploegen op gelijke hoogte te brengen.

In de tweede helft werd Montfoort meer onder druk gezet dan in de eerste helft, maar het was Miquel Ballo die in de 85e minuut bij één van de weinige uitvallen Montfoort op 2-1 zette. De slotfase was bijzonder hectisch, maar de verdediging gaf geen krimp, waardoor geen verandering meer kwam in de stand.