Logo vv MontfoortMet een uitgedunde selectie moest Montfoort zaterdag thuis voetballen tegen het altijd lastige De Merino’s uit Veenendaal. Vanaf het eerste fluitsignaal zette Montfoort druk richting het…

doel van doelman Jeroen Vrolijk. Na ruim een kwartier was het dan zover. Met een lange rush stormde Mike van Oostrom richting het doel van Jeroen Vrolijk. Hem werd geen strobreed in de weg gelegd en tot ieders verbazing leverde de verdediger van ruim 35 meter een ziedend schot af richting de iets te ver voor zijn doel staande goalie. De bal vloog in de verste hoek: 1-0. Montfoort mocht echter niet lang genieten van de verkregen voorsprong, want in de 21e minuut was het alweer gelijk.

Vlak voor rust was het opnieuw Anass Lahnine, die de weifelende Marc Veenendaal verraste en zijn ploeg op voorsprong bracht. In de slotfase van de tweede helft sloegen de Veenendalers definitief toe. Bij een inzet van De Merino’s leek er geen vuiltje aan de lucht, maar door een misverstand in de verdediging maakte Patrick Donkervoort de 1-3. Het slotakkoord was voor Omar Riani, die in de wedstrijd een kwelgeest voor zowel de spelers als de supporters was. Juist hij bracht de eindstand op 1-4.