Harleydag Woerden 2019 kan wat de gemeente Woerden betreft doorgaan. De organisatie heeft de vereiste vergunning ontvangen. In de vergunning staan de voorwaarden vermeld waar de organisatie aan moet voldoen, vooral ten aanzien van de openbare orde.

In 2018 kon de Harleydag niet doorgaan. De gemeente oordeelde dat het risico op verstoring van de openbare orde te groot was. Het viel niet uit te sluiten dat rivaliserende motorclubs elkaar in Woerden zouden treffen.

In de afgelopen maanden is goed contact geweest met de organisatie van de Harleydag Woerden. Het gegeven dat motorclubs met criminele links (OMG’s) op geen enkele manier een podium geboden mag worden is helder.

Herkenbare uitlatingen ondersteunend aan OMG’s en/of supportclubs zijn niet toegestaan. Daarnaast is de situatie rond motorclubs in Woerden iets rustiger dan vorig jaar. Waakzaamheid blijft geboden.

Hoewel het om een jaarlijks terugkerend evenement gaat, zal de situatie elk jaar weer opnieuw bekeken worden. Afhankelijk van de actuele situatie wordt een vergunning verstrekt of niet.

Foto’s: Archief RPL Woerden